Φιλοσοφία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΛΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Τέλεια φωτογραφία είναι αυτή που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα….
Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος συνεχούς αναζήτησης τελειότητας της τέχνης σε όλους τους τομείς….

• Τι είδους τεχνολογία/φωτογραφικό εξοπλισμό χρησιμοποιείτε για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες γάμου?

Πολύ καλή η ερώτησή σας, αν και χρησιμοποιούμε τον καλύτερο εξοπλισμό που προσφέρεται σήμερα απλόχερα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, πιστεύουμε πώς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό όσο ο ανθρώπινος παράγοντας. Χρησιμοποιούμε Leica οπτικά, 4Κ τεχνολογία στην εικόνα μας θέλοντας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την καθαρότητα της εικόνας που μας δίνεται

• Πώς καταφέρνετε να αποδώσετε αυθορμητισμό και φυσικότητα σε μία φωτογραφία γάμου χωρίς να δείχνει υπερβολικά «στημένη»?

Για εμάς που λειτουργούμε ως άρτια συνεργαζόμενη ομάδα, σε εισαγωγικά στήνουμε το σκηνικό και μέσα από αυτό αναδεικνύεται η ελευθερία της έκφρασης των ατόμων που φωτογραφίζουμε- κινηματογραφούμε.
Ξέρετε, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αποτελείται από κινούμενα είδωλα τα οποία κινούνται είτε πολύ γρήγορα είτε πολύ αργά. Αυτό δημιουργεί έναν πλούτο εικόνων εξαιτίας του χρόνου, με εργαλείο τις διαδοχικές λήψεις που εμείς επιλέγουμε, αποκαλύπτουμε τον αυθορμητισμό και τη φυσικότητα στην εικόνα. Τόσο κατά την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου όσο και στις εικόνες καθώς και στο σκηνικό που στήνεται μετά.

• Πόσο καλλιτεχνικές και πρωτότυπες μπορούν να δείχνουν οι συνηθισμένες φωτογραφίες γάμου?

Τι να σας πώ… δεν ξέρω. Εμείς συζητάμε πολύ με την ομάδα για το ρόλο που παίζει ο καθένας στο Μυστήριο και δίνουμε πραγματικά έναν καλλιτεχνικό αγώνα έμπνευσης για χάρη της εικόνας και για το τι πραγματεύεται.
Όλα τα υπόλοιπα απορρέουν από το κλικ του φωτογράφου.
Έχω την άποψη πως οι καλλιτεχνικές και πρωτότυπες εικόνες, «τέλειες», ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί, πάντοτε προκύπτουν σε μελλοντικό χρόνο σύμφωνα με το συντονισμό όλων των παραπάνω που συζητήσαμε.
Η ομάδα μας είναι πολύ έμπειρη, εξειδικευμένη και εξοικειωμένη με την καλλιτεχνική άποψη του θέματος, θα έλεγα ότι είναι η Avant Garde στο είδος της.

• Μπορεί να γίνει ειδική επεξεργασία εικόνας για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα?
Φυσικά.
Εμείς δουλεύουμε την εικόνα καρέ καρέ, όπως λέμε στη φωτογραφική και κινηματογραφική διάλεκτο (μία προς μία).
Σήμερα επιβάλλεται η επέμβαση στην εικόνα. Είναι πολύ σημαντικό στην παραγωγή φωτογραφίας- βίντεο να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία έτσι ώστε με άνεση να επεμβαίνουμε στην εικόνα, με γνώμονα την αρτιότητα.

Write a Reply or Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *